Niewielki, poręczny nóż przeznaczony do obierania i krojenia owoców lub warzyw, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Pełnowymiarowa rękojeść została specjalnie wyprofilowana – tak, aby uchwyt był jak najwygodniejszy. Dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy, nie odczuwając przy tym znużenia.
Niewielki, wszechstronny nóż przeznaczony do krojenia i obierania warzyw lub owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie, cienkie ostrze, połączone z pełnowymiarową rękojeścią pozwala skutecznie kontrolować ruchy, a dzięki ostremu czubkowi szybko i precyzyjnie wykroimy niechciane elementy, nie wkładając w tę czynność wiele wysiłku.
Uniwersalny nóż przeznaczony do różnych codziennych zadań, w tym także do usuwania gniazd z warzyw czy owoców. Cienkie, łukowate ostrze świetnie się sprawdzi podczas krojenia delikatnych mięs i ryb, ponieważ posiada długą krawędź tnącą. Trójkątny nóż z ostrym czubkiem to jedno z najpraktyczniejszych narzędzi, jakie mogą się znaleźć w każdej kuchni.
Specjalistyczny nóż z zakrzywionym ostrzem, przeznaczony do obierania i krojenia okrągłych warzyw i owoców. Specyficzny kształt klingi gwarantuje pełną kontrolę nad nożem i ułatwia wykonywanie precyzyjnych nacięć, jak w dekoracyjnych różach z rzodkiewek czy tulipanach z pomidorów. To idealne narzędzie do szypułkowania truskawek, drylowania moreli i...
Poręczny nóż szefa to uniwersalne narzędzie zaprojektowane z myślą o wielu czynnościach. Świetnie się nadaje zarówno do krojenia warzyw i mięsa, jak i do siekania ziół. Ostrze ma optymalną długość i jest zakończone spiczastym czubkiem, co w połączeniu z pełnowymiarową rękojeścią sprawia, że nóż pozwala również wykonywać bardzo precyzyjne zadania.
Krótki nóż z trójkątną klingą, służący głównie do obierania owoców i warzyw oraz do wykonywania z nich dekoracji. Doskonale się sprawdza w pracy z małymi i średnimi produktami, gdy trzeba np. wydrążyć paprykę, pokroić czosnek w plasterki czy oczyścić karczochy. Ze względu na praktyczną długość ostrza nóż można wykorzystać na wiele różnych sposobów.
Poręczny, wszechstronny nóż przeznaczony głównie do krojenia miękkich produktów, który może także posłużyć jako nóż do filetowania lub porcjowania. Niezwykle cienkie, elastyczne ostrze ułatwia manewrowanie podczas zadań wymagających dużej zręczności, a pełnowymiarowa rękojeść pozwala skutecznie kontrolować ruchy.
Nóż przeznaczony do siekania i krojenia wszystkich rodzajów warzyw, bez konieczności nadmiernego przyciskania ostrza. Szeroka klinga pozwala uzyskać cienkie jak bibuła plastry i ułatwia przenoszenie składników do salaterki lub na patelnię. Pięta, czyli fragment ostrza znajdujący się najbliżej rękojeści, ma kształt kwadratu i służy do usuwania np. oczek z...
Praktyczny nóż uniwersalny, który z łatwością przecina miękkie produkty, np. dojrzałe pomidory czy soczyste steki – bez uszkadzania ich wnętrza. Wystarczy wykonać delikatny ruch w poziomie, żeby pokroić warzywa o twardej skórce, chrupiące pieczywo czy kanapki. Mikroząbki sprawiają, że nóż zachowuje ostrość przez długi czas.
Wszechstronny nóż, który świetnie się sprawdza podczas wielu kuchennych zadań, od siekania zieleniny po plastrowanie pomidorów czy dzielenie mięsa. Mniejsza niż w typowym nożu szefa kuchni klinga zapewnia pełną kontrolę nad nożem i ułatwia krojenie delikatnych składników. Żłobione ostrze zapobiega przywieraniu miękkich produktów do noża.
Stosunkowo ciężki nóż, zwany tasakiem chińskim, powszechnie stosowany w Azji jako wszechstronny nóż szefa kuchni. Posiada prostokątną klingę i służy do siekania i krojenia warzyw, owoców oraz mięsa bez kości. Ponieważ nóż jest wyjątkowo szeroki, można nim błyskawicznie zgarnąć pokrojone produkty i przenieść je do salaterki lub na patelnię.
Spoglądając na japońskie noże Global z serii GS, spostrzeżesz, że są to modele o stosunkowo krótkich ostrzach. Większość z nich ma charakter uniwersalny, jednak można wśród nich wyodrębnić wersje przeznaczone do obierania, a także dostosowane do krojenia warzyw. Dzięki rozpiętości zaprezentowanego aso...
Spoglądając na japońskie noże Global z serii GS, spostrzeżesz, że są to modele o stosunkowo krótkich ostrzach. Większość z nich ma charakter uniwersalny, jednak można wśród nich wyodrębnić wersje przeznaczone do obierania, a także dostosowane do krojenia warzyw. Dzięki rozpiętości zaprezentowanego asortymentu każdy klient ma szansę znaleźć nóż dopasowany do własnych wymagań i potrzeb. Jesteśmy pewni, że produkty z serii GS zadowolą wszystkich, nawet najbardziej wybredne osoby. Wyróżniają się na tle innych, tradycyjnych odpowiedników swoim wyrafinowanym trójkątnym kształtem. Niemałą popularnością cieszą się uniwersalne noże Global GS, a także ostrza przystosowane do siekania warzyw. Dzięki swej ponadprzeciętnej ostrości oraz precyzyjnemu wykonaniu, cięcie marchwi, cebuli, czy jabłek nie będzie stanowić żadnego problemu. Noże Global GS posłużą Ci przez długi czas, a korzystanie z nich zawsze będzie wygodne. Możesz cieszyć się krojeniem warzyw bez konieczności silnego dociskania ostrza do powierzchni. Warto przypomnieć, że są to narzędzia nie tylko przydatne podczas grilla, ale równie dobrze sprawdzą się jako dodatek do wyposażenia kuchennego. Ich uniwersalność sprawia, że mogą być także wykorzystane w lokalach gastronomicznych. Korzystanie z nich jest czystą przyjemnością! Japońskie noże GS może dzierżyć każdy – nie tylko profesjonaliści, ale także sporadycznie zaglądający do garnka amatorscy kucharze.
Noże Global GS to nie tylko modele do warzyw i wersje uniwersalne. W skład dostępnego asortymentu wchodzą również narzędzia służące do obierania. Korzystanie z nich jest bardzo łatwe i komfortowe. Zapewniają wysoki poziom bezpieczeństwa – rączka jest poręczna i nie wyślizguje się z dłoni, nawet przy dłuższej pracy. Niektóre modele posiadają specjalnie zakrzywioną końcówkę, co ułatwia obieranie okrągłych owoców oraz warzyw – przydają się do jabłek, gruszek, a także do drylowania moreli. Jesteśmy przekonani, że gdy raz skorzystasz z noży japońskich GS, nie będziesz mieć ochoty zamieniać ich na żadne inne narzędzia! Wiele z nich posiada ostrza ze stali nierdzewnej. Zapewniają więc wysoką jakość oraz trwałość przez naprawdę długi czas.
Japońskie noże Global GS cieszą się skutecznością oraz odpowiednio wyprofilowanym ostrzem. Umożliwiają szybką obróbkę warzyw, owoców i mięs. Genialnie sprawdzą się w czasie organizowania dużego grilla, a także jako codzienny pomocnik przy obiedzie. Z pewnością każdy zwróci uwagę na ich lekko opływowy design, który różni się nieco od wersji GF. Wykończenie rękojeści jest ciekawe oraz designerskie, ale przede wszystkim funkcjonalne. Pozwala na komfortowe trzymanie noża w dłoni, dlatego praca ze wszystkimi modelami zawsze przebiega sprawnie. Rączkę zaprojektowano w taki sposób, aby genialnie wpisała się w potrzeby mężczyzn oraz kobiet. Noże Global pierwszy raz światło dzienne ujrzały w roku 1985 i od tamtego czasu sukcesywnie zdobywają kolejnych miłośników, którzy nie wyobrażają sobie przyrządzania dań bez ich użycia. Marka posiada wiele różnych serii narzędzi, to między innymi G, GS i GF – zachęcamy do zapoznania się z nimi.