Niewielkich rozmiarów nóż, który odgrywa jednak w kuchni kluczową rolę. Posiada wąską, cienką klingę z bardzo ostrym czubkiem, co gwarantuje precyzję przy obieraniu, krojeniu czy wydrążaniu warzyw i owoców. Nóż do obierania ma tak wiele zastosowań, że można go traktować jak miniaturową wersję noża szefa kuchni.
Poręczny nóż przeznaczony do obierania lub krojenia warzyw i owoców, a także do usuwania z nich pestek czy gniazd. Krótkie trójkątne ostrze, połączone z pełnowymiarową rękojeścią ułatwia kontrolę nad nożem, a ostry czubek pozwala szybko i precyzyjnie wykroić zbędne elementy. Nóż do obierania ma tak wiele zastosowań, że można go traktować jako miniaturową...
Wszechstronny nóż kuchenny o wielu zastosowaniach: od obierania warzyw i krojenia wędlin, po zdejmowanie skóry z ryb czy oczyszczanie owoców morza. Cienka i wąska klinga pozwala ciąć w ciasnych miejscach, a zaostrzony czubek pomaga łatwo i szybko wykroić zbędne fragmenty produktu. Elastyczny nóż uniwersalny to doskonałe narzędzie do zadań, które wymagają...
Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy...
Specjalistyczny nóż przeznaczony do siekania i krojenia wszystkich rodzajów warzyw, bez konieczności nadmiernego przyciskania ostrza. Szeroka klinga pozwala uzyskać cienkie plastry i ułatwia przenoszenie składników do salaterki lub na patelnię. Pięta, czyli fragment ostrza znajdujący się najbliżej rękojeści, ma kształt kwadratu i służy do usuwania np....
Solidny nóż z długim, ząbkowanym ostrzem, które doskonale się sprawdza przy krojeniu twardej, grubej skórki pieczywa. Nóż jest ostry jak brzytwa i idealnie wyważony, co pomaga uzyskać gładkie, równe kromki bez zgniatania puszystego wnętrza w świeżych wypiekach.
Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy...
Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy krojenie cebuli w drobną kostkę.
Specjalistyczny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia i siekania różnych rodzajów warzyw. Szerokość japońskiego noża Nakiri pozwala kroić nawet duże produkty płynnym ruchem i szybko przenosić składniki do salaterki lub na patelnię. Cienka, prostokątna klinga jest szczególnie przydatna przy krojeniu twardych warzyw, jak marchewka czy rzodkiew japońska, w...
Specjalistyczny nóż do porcjowania, który pozwala schludnie pokroić większe porcje przyrządzonego mięsa na cienkie plastry lub apetyczne kawałki. Delikatnie zakrzywione ostrze ułatwia odcinanie mięsa od kości. Nóż idealnie się sprawdza przy serwowaniu kruchego indyka, pieczonej szynki czy udźca jagnięcego. Najlepiej przytrzymać mięso specjalnym widelcem...
Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy...
Nóż szefa kuchni to najbardziej uniwersalne narzędzie, jakie trafia do rąk kucharza. Można nim ciąć warzywa i owoce, kroić mięso, siekać zieleninę, porcjować kurczaka, a nawet kroić w plastry gorącą pieczeń. Szeroka klinga chroni palce przed uderzaniem o deskę do krojenia, a zaostrzony czubek ułatwia wykonywanie precyzyjnych zadań, jak oprawianie ryb czy...
Profesjonalne i niezwykle ostre noże japońskie z serii SAI to ekskluzywna linia produktów skierowana do osób, które uwielbiają spędzać czas na przygotowywaniu sytych dań obiadowych, romantycznych kolacji, czy pożywnych śniadań. Zaprezentowane modele zaprojektował znany japoński kucharz – Komin Yamada. To...
Profesjonalne i niezwykle ostre noże japońskie z serii SAI to ekskluzywna linia produktów skierowana do osób, które uwielbiają spędzać czas na przygotowywaniu sytych dań obiadowych, romantycznych kolacji, czy pożywnych śniadań. Zaprezentowane modele zaprojektował znany japoński kucharz – Komin Yamada. To człowiek odpowiedzialny także za wykreowanie takich serii jak Global G, GF, czy GSF. Dzięki swojej wiedzy oraz pasji połączył design i precyzję, aby ostatecznie zaproponować klientom noże kuchenne SAI o niezwykle ciekawej stylistyce. Sprzęt ten reprezentuje swoją formę tradycyjne rzemiosło oraz najnowsze technologie, dzięki temu są ostre niczym brzytwa, a ich atutem jest ponadprzeciętna wytrzymałość. Noże japońskie dla kucharzy SAI powstały z myślą o wymagających osobach, które chcą dzierżyć model solidny i skuteczny, a zarazem charakteryzujący się wygodnym użytkowaniem. W skład prezentowanego asortymentu wchodzą między innymi wersje uniwersalne o bardzo wielu zastosowaniach. Służą do krojenia oraz obierania warzyw, sprawdzą się przy obróbce mięsa, a także owoców morza. Ich czubek jest szczególnie ostry, dlatego uniwersalne japońskie noże SAI są tak precyzyjne. W naszej ofercie znajdziesz również modele służące do obierania warzyw oraz owoców, które posiadają specjalistyczne wykończenie umożliwiające pracę z okrągłymi produktami.
Wszystkie noże japońskie Global SAI są wykonywane ręcznie w kraju kwitnącej wiśni. To dlatego zapewniają tak wysoki poziom ergonomii podczas przyrządzania różnych dań, a także cechują się wytrzymałością oraz odpornością. Ich rękojeści zawsze są odpowiednio wyprofilowane, aby zapewnić kucharzowi bezpieczeństwo oraz wygodną pracę w każdych warunkach – nawet od rana do wieczora. Brak jakichkolwiek szczelin na łączeniu rączki z ostrzem sprawia, że są to narzędzia maksymalnie higieniczne. Żadne drobiny resztek jedzenia nie dostaną się do wnętrza narzędzia. Również niemałą popularnością cieszą się wersje przygotowane specjalnie dla wymagających szefów kuchni. Umożliwiają ekspresowe cięcie warzyw i owoców, krojenie mięsa, a także obróbkę innego rodzaju produktów. To niezwykle funkcjonalne oraz uniwersalne rozwiązanie, które sprawdzi się w każdej kuchni, zarówno tej domowej, jak i w lokalu gastronomicznym!
Noże japońskie Global SAI to nie tylko wersje przeznaczone do porcjowania kurczaka, czy siekania warzyw. W przypadku tej serii popularnym wyborem są także modele przystosowane do krojenia chrupkiego pieczywa. To specjalne wersje z ząbkowanymi ostrzami, które radzą sobie bez żadnego problemu z porannym chlebem. Wykorzystując nóż Global SAI do pieczywa uda Ci się szybko przygotować kanapki dla całej rodziny – bez zgniatania, nerwów i jakichkolwiek problemów z krojeniem. Wszelkiego rodzaju noże japońskie, które prezentujemy, fenomenalnie sprawdzają się jako domowe narzędzie, a także w przypadku profesjonalnych restauracji, czy innego typu lokali. Wyróżniają się unikalnym designem oraz rączką połączoną z ostrzem. Gwarantują szybką i bezpieczną pracę, a ich użytkowanie zawsze jest wygodne oraz bezpieczne.